NOS Sport

YouTube-filmpjes inspireerden speerwerper Yego

Youtube-filmpjes inspireerden speerwerper Yego

Julius Yego kon woensdag amper geloven dat hij de wereldtitel had veroverd bij het speerwerpen. Voor de 26-jarige Keniaan ging een droom in vervulling, want hij heeft op een bijzondere manier de top bereikt.

Zijn kennis deed hij namelijk jaren geleden op in een internetcafé in Nairobi, de hoofdstad van Kenia. Hij bekeek daar YouTube-filmpjes van speerwerptoppers. Uren keek hij naar het scherm en kopieerde hij verschillende technieken. "De eerste keer gebruikten we gewoon een stok. Op een dag zei een stem in mijn hoofd: jij kunt die jongens verslaan."

Derde prestatie ooit

Nu staat hij tussen de toppers. Met 92,72 meter hield hij op de WK atletiek in Peking de concurrentie ver achter zich. Het was zelfs de derde prestatie aller tijden, want alleen Jan Železný (98,48) en Aki Parviainen (93,09) gooiden ooit verder.

"Ik geloof altijd in mezelf. Ik pak een persoonlijk record en ik ben wereldkampioen geworden. Het is ongelooflijk, echt ongelooflijk. Ik denk dat geen enkele atleet ooit nog via YouTube zal doorbreken", besluit Yego.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl