De verslaggeefster en cameraman die werden doodgeschoten WDBJ7

Een verslaggeefster en een cameraman zijn in de Amerikaanse staat Virginia doodgeschoten tijdens een live-uitzending. 

De verslaggeefster, de 24-jarige Alison Parker, interviewde een vrouw toen er zes of zeven schoten vielen. Kijkers van het station, WDBJ7, hoorden geschreeuw en de kreet "Oh my God". 

Meteen werd teruggeschakeld naar de presentatrice die in grote verwarring was. "We zoeken uit wat er is gebeurd", zei ze. De cameraman die dodelijk werd geraakt is de 27-jarige Adam Ward. 

Alison Parker en Adam Ward Rex Shutterstock/HH

Het was op het moment van de schietpartij kwart voor zeven in de ochtend. Een verslaggever van nieuwszender CNN twittert dat de geïnterviewde vrouw in haar rug is geschoten en dat ze wordt geopereerd.

Volgens de gouverneur van Virginia, Terry McAuliffe, is de schutter een verbitterde ex-werknemer van de tv-zender. Eerder zei directeur Jeff Marks van het tv-station op zijn zender dat hij geen idee heeft wat het motief van de schutter was. 

Het interview was bij het winkelcentrum Bridgewater Plaza in Bedford County. Het ging over een poging om meer toeristen naar het gebied te trekken.

Groot nieuws

Kijkers van de zender zien momenteel herhalingen van een studiogesprek met onder anderen omroepdirecteur Marks en de studiopresentatrice die werkte op het moment van het incident. Marks vertelde dat de slachtoffers zeer geliefd zijn bij het team. Later vandaag is er een personeelsbijeenkomst waarin Parker en Ward worden herdacht.

De verslaggeefster kwam een jaar of drie geleden als stagiaire bij het station terecht. Na haar stage verliet ze de zender om in 2014 terug te keren. Ze was verloofd met presentator Chris Hurst.

De cameraman was volgens Marks "een hardwerkende man die er niet te beroerd voor was om als hij naar huis ging bij groot nieuws meteen om te draaien en weer aan de slag te gaan". 

Het moment van de schietpartij. De beelden kunnen als schokkend worden ervaren

STER reclame