Pro Shots
NOS Voetbal

Van Bommel wordt assistent van Van Marwijk

Bert van Marwijk gaat voor een kleine Nederlandse invasie zorgen in Saudi-Arabië. De kersverse bondscoach van de Arabieren neemt Mark van Bommel, Adrie Koster, Roel Coumans en VI-journalist Taco van den Velde mee.

Van Bommel - de schoonzoon van Van Marwijk - gaat het assistent-bondscoachschap combineren met zijn trainersstage bij PSV. Ook Koster en Coumans worden assistent van Van Marwijk, Van den Velde wordt manager operations.

Koster was in het verleden trainer van onder meer Ajax, Club Brugge, Jong Oranje en assistent van Huub Stevens bij VfB Stuttgart. Coumans was assistent-trainer van Fortuna Sittard en assistent van Van Marwijk bij Hamburger SV.

Vrijheid

Voor Van Marwijk, die per 1 september in dienst treedt, was het een belangrijke voorwaarde dat hij zijn eigen staf kon samenstellen. Die vrijheid kreeg hij bij veel van zijn vorige aanbiedingen niet.

De 63-jarige Van Marwijk zit sinds zijn ontslag bij Hamburger SV begin 2014 zonder club. Eerder werkte de Limburger onder andere voor Fortuna Sittard, Feyenoord en Borussia Dortmund. Met Oranje werd hij op het WK van 2010 in Zuid-Afrika tweede achter Spanje.

  • ANP
    Mark van Bommel en Bert van Marwijk tijdens de afscheidswedstrijd van Van Bommel in 2013
  • ANP Pro Shots
    Bert van Marwijk en Mark van Bommel na de verloren WK-finale van 2010

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl