NOS Nieuws

Gewonden bij ongeluk met Efteling-attractie Gondoletta

  • Malou Petter / NOS
    De boom viel om, precies op het moment dat er een bootje onderdoor voer
  • Instagram | Niels van Rooij
  • Malou Petter / NOS
    De bootjes varen over een meer naast de Pagode

In de Efteling-attractie Gondoletta zijn drie mensen gewond geraakt toen een boom op een bootje viel. Een inzittende liep een hoofdwond op, een ander heeft vermoedelijk een gebroken enkel. De derde persoon in het bootje raakte lichtgewond.

Het ongeluk gebeurde rond 13.45 uur. De hulpdiensten rukten uit met fors materieel, zoals een traumahelikopter. Volgens Efteling-woordvoerder Koen Sanders was dat omdat het een zogenoemde waterattractie betreft. "Wij nemen dan het zekere voor het onzekere omdat er iemand in het water terecht kan komen. Al vrij snel bleek echter dat dit niet het geval was."

De attractie ligt stil totdat duidelijk is waardoor de boom op het bootje viel. De Gondoletta-bootjes worden door een systeem onder water voortbewogen en maken een ronde over een meertje naast de Pagode. Sanders zegt dat de inzittenden van de andere bootjes van het water zijn gehaald.

De gewonden zijn naar de eerste hulp gebracht. "Met hen zal op gepaste wijze persoonlijk contact worden onderhouden", aldus Sanders.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl