Igor Sijsling tijdens de eerste ronde van Roland Garros
NOS Sport

Lastige loting voor Sijsling op US Open

Igor Sijsling heeft het niet getroffen bij de loting van het kwalificatietoernooi voor de US Open. Hij speelt in de eerste ronde tegen Nicolás Almagro, de voormalig nummer negen van de wereld. De Spanjaard bereikte in 2012 nog de vierde ronde in het hoofdtoernooi.

Het wordt de eerste wedstrijd voor Sijsling sinds eind juni, toen hij in de eerste ronde van Wimbledon werd uitgeschakeld. De Amsterdammer had daarna te veel last van een knieblessure, maar denkt genoeg hersteld te zijn om in New York zijn rentree te maken.

Thiemo de Bakker opent tegen Jevgeni Donskoi. De Rus staat momenteel 138ste op de wereldranglijst, negen plaatsen boven De Bakker.

Robin Haase is op basis van zijn positie op de wereldranglijst (79) direct toegelaten tot het hoofdtoernooi in New York. Hij werd maandag in de eerste ronde van het toernooi in Winston-Salem uitgeschakeld.

Vier Nederlandse vrouwen

Bij de vrouwen verschijnen er vier Nederlanders op de baan. Kiki Bertens, de nummer acht van de plaatsingslijst, neemt het op tegen de Amerikaanse Robin Anderson. Lesley Kerkhove speelt tegen de Chinese Han Xinyun. Als Bertens en Kerkhove hun partij winnen, spelen ze in de volgende ronde tegen elkaar.

Richèl Hogenkamp, als zeventiende geplaatst, is gekoppeld aan Marcela Zacarias uit Mexico. Cindy Burger treft de Duitse Laura Siegemund.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl