Getty Images
NOS Sport

Autosportwereld reageert geschokt op dood Wilson

De autosportwereld heeft geschokt gereageerd op de dood van de Brit Justin Wilson. De voormalig Formule 1-coureur overleed maandag in het ziekenhuis op 37-jarige leeftijd aan de gevolgen van zwaar hoofdletsel.

"Opnieuw verschrikkelijk nieuws voor de autosport. Justin Wilson, je zal echt gemist worden", schrijft Max Verstappen op Twitter. Wilson, die in 2003 teamgenoot was van Max' vader Jos Verstappen, raakte zondag ernstig gewond door een brokstuk van de auto van de Amerikaan Sage Karam.

'Ongelooflijk trieste dag voor de autosport'

"Zo triest om te horen dat Justin Wilson is overleden. Wat een vreselijke nieuws en wat een dramatisch jaar voor de autosport. We verliezen te veel kampioenen", laat Formule 1-coureur Romain Grosjean weten.

Vorige maand was iedereen ook al in rouw vanwege het overlijden van Jules Bianchi. De Fransman lag maandenlang in coma na een zware crash bij de grand prix van Japan. Bianchi verloor de strijd op 17 juli.

Dario Franchitti, zevenvoudig winnaar in de IndyCar, wenst de nabestaanden veel sterkte. "Rust in vrede Justin. Het was een voorrecht om je te kennen en ik noem je een vriend. Veel liefde voor de familie."

Mark Miles, directeur van moederbedrijf Hulman & Company, noemt het een ongelooflijk trieste dag voor IndyCar en de autosport. "Justins uitzonderlijke vaardigheid als coureur was even groot als zijn enorme vriendelijkheid, persoonlijkheid en bescheidenheid. Dat maakte hem een van de meest gerespecteerde coureurs op de baan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl