Dirk Kuijt scoort tegen Vitesse voor het derde eredivisieduel op rij vanaf elf meter

Feyenoord pakt ook volle buit tegen Vitesse

Feyenoord heeft ook zijn derde competitieduel gewonnen. Sprankelend was het optreden van de Rotterdammers niet, maar late treffers leverden wel een 2-0 zege op Vitesse op.

Door het lage tempo en de vele foute passes duurde het lang voor de wedstrijd in De Kuip op gang kwam. Pas halverwege de eerste helft veerde het publiek op na een actie over links: Dirk Kuijt speelde Terence Kongolo vrij met een hakje en die leverde een perfecte voorzet af, waarna Lex Immers de bal recht in de handen van doelman Eloy Room kopte.

Vitesse was na een half uur voor het eerst gevaarlijk, bij een knappe tegenaanval over links. Isaiah Brown verplaatste het spel naar Milot Rashica, die vanaf rechts hard uithaalde. De poging was echter recht op doelman Kenneth Vermeer af. Op slag van rust mocht Feyenoord bovendien van geluk spreken toen Rick Karsdorp Brown onderuit haalde in de eigen zestien. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük zag er geen strafschop in.

Kuijt scoort weer vanaf de stip

Gözübüyük legde de bal een kwartier voor tijd wel op de stip, toen Kongolo, die buitenspel leek te staan, door Guram Kashia werd aangetikt in het strafschopgebied. Kuijt legde aan en verzilverde voor het derde duel op rij een penalty.

Twee minuten later was de wedstrijd ineens beslist toen Bilal Basaçikoglu de bal in de verre hoek deponeerde. Feyenoord voert nu met negen punten uit drie duels de ranglijst aan, samen met Ajax. De Amsterdammers hebben wel een beter doelsaldo.