ADO-spits Mike Havenaar torent boven de Utrecht-spelers uit

ADO Den Haag in slotfase nog naast FC Utrecht

FC Utrecht heeft op bezoek bij ADO Den Haag een zeker lijkende zege alsnog uit handen gegeven. Kort voor tijd sleepte de thuisploeg een 1-1 gelijkspel uit het vuur.

ADO slaagde er in de openingsfase niet in het opnieuw met vijf verdedigers opererende Utrecht in de luren te leggen. De gasten lieten zich aanvallend ook amper gelden, maar kregen na een kwartier wel de eerste kans: na een voorzet van links van Lyon-huurling Louis Nganioni tikte Sebastién Haller de bal maar net over de kruising.

Pas na 25 minuten meldde ADO zich aan het front. Mike Havenaar kon net niet bij een voorzet van Edouard Duplan. Daarna was Utrecht weer aan zet en na een overtreding van Timothy Derijck op Nacer Barazite benutte Haller de strafschop. Daarmee scoorde de Fransman voor de derde wedstrijd op rij vanaf elf meter. Op slag van rust miste Bart Ramselaar de kans op de 0-2 met een schot voorlangs.

Twee keer van de lijn gehaald

Ook na rust slaagde ADO er niet in met combinatievoetbal Utrecht in de problemen te brengen. Bij dode spelmomenten was het wel gevaarlijk en na een uur werkte nota bene Utrecht-spits Haller een ingekopte bal van Havenaar net voor de lijn weg.

En vijf minuten voor tijd zag ook de op het Haagse nest teruggekeerde en na rust ingevallen Tom Beugelsdijk een kopbal op de lijn gekeerd worden. Utrecht had de eerste zege van het seizoen binnen handbereik, tot Havenaar met een kopbal net voor het begin van de blessuretijd ADO alsnog een punt bezorgde.