Lars Veldwijk viert zijn goal tegen FC Twente

Kleine, maar verdiende thuiszege PEC Zwolle op FC Twente

PEC Zwolle heeft in de derde competitieronde zijn tweede overwinning geboekt en is op zeven punten gekomen. In eigen huis won PEC met 2-1 van FC Twente, dat in drie wedstrijden slechts een punt heeft vergaard.

Groot was het kwaliteitsverschil niet voor rust al ging er meer dreiging uit van de voorwaartsen van PEC, die zorgvuldiger hun aanval opbouwden. Halverwege de eerste helft kwam PEC op voorsprong door een strafschop van Lars Veldwijk (via de binnenkant van de paal). Die was door arbiter Kevin Blom toegekend na een overtreding van Twente-verdediger Bruno Uvini op middenvelder Wouter Marinus.

Twente kreeg voor de pauze ook wat kansjes en de beste was voor Hakim Ziyech die zijn vrije trap door doelman Kevin Begois uit de bovenhoek gebokst zag worden.

Ziyech doet wat terug

Twente begon sterk aan de tweede helft en na een voorzet van Robbert Schilder werkte Ziyech de bal met buitenkant voet fraai in het doel. Michael Olaitan had er na een voorzet van diezelfde Ziyech kort daarna 2-1 van kunnen maken. En tien minuten na rust schoot Kamohelo Mokotjo net naast.

Na een uur kwam PEC weer sterk opzetten. Twente-doelman Nick Marsman stopte eerst twee schoten van Queensy Menig, zag Bart van Hintum over schieten en Veldwijk naast koppen. Een op het oog houdbare schuiver van Rienstra zag hij wel rechts naast zich in het doel verdwijnen. In de slotfase kwam de Zwolse zege nog in gevaar. Vooral invaller Jari Oosterwijk was met een kopbal in blessuretijd dicht bij de gelijkmaker.