Publiekslieveling Washington Zoo bevalt van tweeling

tijd van publicatie

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Video: Mei Xiang tijdens de bevalling

Het is groot nieuws in de VS: de reuzenpanda Mei Xiang in de National Zoo in Washington heeft een tweeling gekregen. Reuzenpanda's zijn een bedreigde diersoort en ze planten zich niet makkelijk voort, zeker niet in gevangenschap.

De 17-jarige Mei Xiang, een grote toeristenattractie in Washington, kreeg enkele uren na het eerste jong tot verrassing van de dierentuinmedewerkers nog een jong. De zwangerschap zelf was ook al onverwacht: pas deze week ontdekte de dierentuin dat ze drachtig was. 

De jongen wegen maar ongeveer 100 gram en zijn nog blind en erg kwetsbaar. Het geslacht van de twee is nog niet bekend. Mei Xiang heeft al twee keer eerder een gezond jong op de wereld gezet.

De tweeling is nu al populair: de webcam waarmee het pandaverblijf kan worden bekeken crashte binnen enkele minuten na bekendmaking van het nieuws, omdat te veel mensen een kijkje kwamen nemen. 

In het wild leven er nog zo'n 1600 reuzenpanda's in een paar bergachtige gebieden in China. Daarnaast zijn er ongeveer 300 in gevangenschap, de meeste ook in China. 

Panda's krijgen vaker tweelingen, maar in het wild overleeft een van de welpjes dan meestal niet, omdat de moederbeer te weinig voedsel produceert. 

Mei Xiang en haar partner Tian Tian kwamen in het jaar 2000 vanuit China naar de VS. Ze blijven Chinees bezit, net als hun jongen. De oudste van de twee jongen is teruggebracht naar China, de ander leeft nog met zijn ouders in de Washington Zoo. 

STER Reclame