Roda JC viert de treffer van Tom Van Hyfte

Roda JC wint nipt in duel der nieuwkomers

Roda JC heeft met een enkel doelpunt voor rust drie punten gepakt tegen De Graafschap. Het duel tussen de twee nieuwelingen in de eredivisie was maar af en toe het aanzien waard.

Hoogtepunt van de eerste helft was de 1-0 van Tom Van Hyfte. De Belg deed alsof hij ging voorzetten, maar verraste Hidde Jurjus in de korte hoek. De doelman van De Graafschap had eerder wel een prima redding in huis bij twee kansen van Edwin Gyasi. Bij een schot van Hicham Faik was hij kansloos, maar de bal ging via de lat over. De Doetinchemmers stelden daar weinig tegenover.

Na de rust beet De Graafschap meer van zich af, terwijl Roda JC het wel leek te geloven. Alexander Bannink had de gelijkmaker op de schoen, maar zijn uithaal werd geblokt door Arjan Swinkels.

Door de aanvallen van De Graafschap kreeg Roda JC meer ruimte en dat leverde bijna de 2-0 op. Arco Jansen schoot bij een snelle tegenstoot naast, terwijl hij de bal beter had kunnen afleggen op Mitchel Paulissen. De Graafschap had geen kracht meer voor een echt slotoffensief.