NOS Voetbal

Echtgenote wijst Vejinovic de weg in het voetbal

Vrouw wijst Vejinovic de weg

Marko Vejinovic was altijd een groot talent, maar hij had moeite om zijn belofte waar te maken. Daarvoor zijn verschillende oorzaken aan te wijzen, maar hij zoekt de oorzaak bij zichzelf, en de oplossing ook, dankzij zijn kersverse vrouw.

Vanaf het moment dat Sophie Fleur Naber in zijn leven kwam, werd hij evenwichtiger en ging zijn spelpeil omhoog. Ze wees hem op zijn verantwoordelijkheden als voetballer, zorgde dat hij zich alleen richtte op het voetbal, geen energie stak in randzaken en meer ging leven als een prof.

"Ze is de juiste persoon in mijn leven", vertelt Vejinovic aan NOS-verslaggever Joep Schreuder. "Ze heeft me op weg geholpen en helpt me nog steeds. Dan kan het snel gaan."

Geen geduld

Via de jeugd van Ajax en FC Utrecht kwam Vejinovic, die toen nog zijn moeders achternaam Matic droeg, bij AZ terecht. Hij debuteerde op 22 maart 2009 tegen Feyenoord (0-0) onder Louis van Gaal in de eredivisie en kwam uiteindelijk tot drie eredivisieduels voor AZ. Dat jaar vierde hij ook nog de landstitel met de Alkmaarders.

Vejinovic had geen geduld meer bij AZ en koos voor Heracles. Na vier seizoenen in Almelo ging hij verder bij Vitesse en in Arnhem kwam hij tot volle bloei. Afgelopen seizoen maakte de middenvelder maar liefst tien doelpunten in 31 wedstrijden.

Leider

De erkenning van zijn goede spel volgde in de zomer met een transfer. Maar daarvoor voltrok zich een ander hoogtepunt. Op 6 juni bezegelden Marko Vejinovic en Sophie Fleur Naber hun liefde. Ze traden in het huwelijk.

Even later kwam de overgang naar Feyenoord rond. Technisch directeur Martin van Geel kende Vejinovic nog als jeugdspeler van AZ en haalde hem naar De Kuip.

Bij Feyenoord is de Amsterdammer met Servische roots nu een van de leiders, vindt ook trainer Giovanni van Bronckhorst, vanwege zijn voetbalkwaliteiten en vanwege zijn coaching. Doelpunten maakte hij nog niet in De Kuip, maar die komen ongetwijfeld, misschien wel zondag tegen Vitesse. Hij viert een goal ongetwijfeld op dezelfde manier als vorig seizoen, door een hartje uit te beelden. Voor zijn vrouw.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl