ANP
NOS Nieuws

Weekend op Sail: 'dit zijn de mooiste dagen van de zomer'

Op de eerste weekenddag van Sail Amsterdam is het opnieuw druk in de stad. "Het is heerlijk weer, dit zijn de mooiste dagen van de zomer", zegt een woordvoerder van de organisatie.

De dag begon met honderden kano's in de IJhaven, die een saluut kwamen brengen aan de tallships. De gekleurde bootjes kwamen rond 09.00 uur aan en maakten in anderhalf uur tijd hun rondje. Morgen, op de laatste dag, brengen de Nederlandse roeiverenigingen een saluut aan de imposante schepen.

Sinds de opening van Sail op woensdag kwamen elke dag tussen de 400.000 en 500.000 mensen naar de schepen in de hoofdstad kijken. Volgens de woordvoerder "heb je geen al te grote glazen bol nodig" om te voorspellen dat het vandaag nog voller wordt in de havens. Het is immers weekend, en bovendien lekker weer.

Ook premier Rutte laat vandaag zijn gezicht zien. "Echt een uithangbord voor Amsterdam en Nederland", twittert hij.

De organisatie raadt mensen aan zo veel mogelijk met het openbaar vervoer naar Amsterdam te komen. De NS zet extra lange treinen in. Verder hamert de woordvoerder op makkelijk schoeisel. "We hebben wat mensen gezien van wie we dachten: die hebben niet door dat ze langs de kades moeten gaan lopen. Het is een flinke wandeling."

Vanwege de warmte zijn extra waterpunten geplaatst, waar bezoekers hun flesje kunnen vullen.

 • ANP
  De koning, koningin, en prinses Beatrix aan boord van De Groene Draeck
 • ANP
  Amsterdam stroomt weer vol voor Sail
 • ANP
  Geen "al te grote glazen bol nodig" om te voorspellen dat het druk wordt op Sail
 • ANP
 • ANP
  Het is weekend op Sail Amsterdam
 • ANP
  De organisatie van Sail roept iedereen op makkelijke schoenen te dragen
 • ANP
 • ANP
  Prinses Amalia zwaait naar de fotografen

Ondanks de drukte verloopt alles rustig in Amsterdam. Volgens de politie hebben zich vandaag geen noemenswaardige incidenten voorgedaan. Gisteravond was dat anders: toen viel een bezoeker van de Sumatrakade in het water. Vanochtend meldde de politie dat hij is overleden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl