Aan boord van de Thalys waarin vanavond een schietincident was, zaten veel Nederlanders, zegt correspondent Ron Linker. De trein was vanmiddag om 15.17 uur vertrokken uit Amsterdam naar Parijs. 

Op het station Brussel-Zuid was een tweede treinstel aangekoppeld. In dat deel van de Thalys vond het incident plaats.

Een Nederlandse ooggetuige vertelde op de Franse radio dat hij mensen uit de trein heeft zien springen, maar Buitenlandse Zaken meldt dat er geen Nederlanders gewond zijn geraakt.

In sporthal

Zo'n 200 tot 300 passagiers zijn opgevangen in een sporthal in Arras, niet ver van het station. In de sporthal wordt volgens de Franse krant La Voix Du Nord hun identiteit vastgesteld en worden ze ondervraagd. De Franse politie wil weten wat ze gezien hebben. 

De passagiers krijgen eten en water op de plek waar ze worden opgevangen. Ook zijn veldbedden neergezet. De passagiers die in het treindeel zaten dat uit Amsterdam kwam, kunnen waarschijnlijk vanavond nog verder reizen naar Parijs.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken raadt Nederlandse passagiers aan de aanwijzingen van de Franse autoriteiten zoveel mogelijk op te volgen. Het ministerie houdt via de ambassade contact met de Franse diensten.

STER reclame