Igor Sijsling stond de voorbije drie jaar in het hoofdtoernooi van de US Open
NOS Sport

Sijsling negeert advies en gaat US Open spelen

Igor Sijsling maakt volgende week in het kwalificatietoernooi van de US Open zijn rentree. De tennisser gaat in New York testen of hij voldoende is hersteld van een blessure aan de linkerknie.

Sijsling heeft al jarenlang last een zogenaamde Osgood Schlatterknie; een irritatie aan een pees vlak onder de knie. De Amsterdammer kwam sinds Wimbledon niet meer in actie omdat hij te veel last kreeg.

Lichaam en geest

"Igor gaat nu onder de zwaarste omstandigheden zijn knie belasten", vertelt trainer Hugo Ekker, die in Nederland met Sijsling samenwerkt. "Ik raadde hem een operatie aan, want moet je die knie wel op een grand slam testen? New York vond ik geen goed idee", klinkt hij kritisch.

"Maar houdt een gepassioneerde sporter maar eens tegen. Ik kijk er zelf klinisch tegenaan. Igor wilde weer zo graag wedstrijden spelen. Hij wil weer tussen de grote jongens staan, daarvoor tennist hij."

Alsnog operatie

De tennisser liet zich de voorbije periode adviseren door de bondsarts van de KNLTB en een medisch specialist. Volgens Ekker zitten er aan Sijslings keuze weinig risico's vast.

"De knie kan niet slechter worden. Igor kan hoogstens opnieuw last krijgen en in dat geval wordt er zo goed als zeker direct overgegaan tot een operatie."

Training bevalt goed

Sijsling zou aanvankelijk begin september zijn knie gaan testen op een challengertoernooi op gravel. De voorbije weken trainde hij met onder anderen Thiemo de Bakker intensief op hardcourt. De sessies bevielen zowel fysiek als sportief dusdanig goed dat hij besloot alsnog naar New York te reizen.

Het kwalificatietoernooi van de US Open duurt van 25 tot en met 28 augustus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl