Sjoerd Ars viert het kampioenschap van NEC Pro Shots

NEC-spits Sjoerd Ars was vorig jaar topscorer in de Jupiler League. Dit seizoen hoopte hij in de eredivisie wéér de held van de Nijmegenaren te worden. Maar dat zal niet gebeuren. Ars verhuist terug naar de eerste divisie. Hij gaat naar NAC Breda. "Er zijn binnen de club bepaalde gedachtes over de speelwijze. Die zijn veranderd en dat betekende dat het voor mij lastig zou worden." 

Dat was voor Ars het sein om naar andere clubs uit te kijken. "En toen kwam NAC om de hoek kijken. Zij hebben daadkrachtig gehandeld afgelopen week. Daarom zit ik nu daar."

Ars: ik pas meer bij een aanvallende ploeg

Verdedigende ploeg

Vorig jaar was NEC een ploeg die kon aanvallen, een ploeg waarin Ars goed gedijde. Dit jaar zullen de Nijmegenaren waarschijnlijk moeten strijden tegen degradatie, waardoor er meer verdedigend gespeeld gaat worden. "Ik ben meer een speler voor een aanvallende ploeg. Veel spelen op de helft van de tegenstander en in en rond het zestienmetergebied. Dat gaat bij NEC niet."

Ars had de club al eerder kunnen verlaten, maar verschillende aanbiedingen werden door de clubleiding afgehouden. "Ze zeiden: we hebben liever niet dat je gaat, we hebben je er dit seizoen graag bij. Dat is nu veranderd. Misschien vreemd, maar het hoort bij de voetballerij", relativeert Ars.

Er ligt wel druk, maar daar houd ik van.

Sjoerd Ars over het moeilijke jaar dat hem met NAC te wachten staat

Door de gemiste aanbiedingen is Ars geen wereldploegen misgelopen. "Louis van Gaal heeft niet gebeld. Er zaten wel aantrekkelijke aanbiedingen bij. Ik heb geen 'hard feelings' richting NEC. Als de gedachtes bij de club zo zijn, moet je daar vrede mee hebben. Daar kun je ruzie om maken, maar dat heeft geen zin."

Avondjes NAC

Ondanks de degradatie heeft Ars veel zin in de wedstrijden met NAC. "Het is een heel mooie club, eigenlijk gewoon een eredivisieclub. Bij de eerste thuiswedstrijd zaten er 15.000 toeschouwers op de tribune. De voortekenen zijn goed, ondanks dat ze slecht gestart zijn. Er ligt wel druk, maar daar houd ik van. Ik denk dat er een mooi seizoen aan zit te komen."

STER reclame