Heerenveen pakt punt bij FC Utrecht

Sébastien Haller juicht na de 1-0
    Simon Thern in duel met Nacer Barazite
    Sébastien Haller heeft FC utrecht op 1-0 gezet

FC Utrecht is er thuis tegen sc Heerenveen niet in geslaagd de volle buit te pakken. De Utrechters hadden het beste van het spel, maar gaven een zeker lijkende zege in de slotfase nog uit handen: 1-1.

Simon Thern, die in het openingsduel tegen De Graafschap twee keer had gescoord, was na vijf minuten dicht bij de 1-0 voor Heerenveen met een vlammend schot, dat gekeerd werd door doelman Robbin Ruiter.

En met het schot van Utrechter Willem Janssen recht in de voeten van keeper Mulder waren de hoogtepunten in de eerste 30 minuten opgesomd.

Het laatste kwartier van de eerste helft bood meer vertier, met een negatieve hoofdrol voor Lucas Bijker. De centrale verdediger van Heerenveen sloeg eerst bij een ingooi de bal voor het hoofd van de inkomende Barazite weg, wat Utrecht een door Sebastién Haller benutte strafschop opleverde. En kort daarna gleed Bijker de bal bijna in eigen doel.

Slagveer slaat slag

De tweede helft begon nog aardig met een schot van Janssen na een afgeslagen vrije trap en een halve omhaal van Haller.

Daarna zakte de wedstrijd in, omdat de voortmodderende Friezen er maar niet in slaagden een gat te vinden in de Utrechtse defensie en de thuisploeg vanwege de voorsprong niet echt aandrong.

Tien minuten voor tijd kwam Heerenveen alsnog langszij, toen Luciano Slagveer de bal met wat geluk voor de voeten kreeg en zonder dralen uithaalde. Haller kreeg daarna nog een goede kans om met een kopbal de Utrechters alsnog de verdiende zege te bezorgen, maar Heerenveen-doelman Erwin Mulder reageerde alert.