Stierenrennen blijft levensgevaarlijk afp

Het stierenrennen in Spanje heeft de afgelopen dagen aan drie mensen het leven gekost. In de buurt van Valladolid werd gisteren een 36-jarige man door een stier op de hoorns genomen. De man raakte levensgevaarlijk gewond en stierf later in een ziekenhuis.

Vrijdag waren er twee doden te betreuren. In Murcia bezweek een 55-jarige man aan zijn verwondingen nadat een stier hem vol had geraakt. En in de buurt van Valencia werd een man van 32 door de hoorns van een stier doorboord. Hij was vrijwel direct dood.

Zomerfeesten

Stierenrennen is een belangrijk onderdeel van de zomerfeesten in Spanje. Een groep stieren wordt losgelaten op een afgezette route door de straten van de stad. Op het moment dat de dieren worden losgelaten rent een menigte waaghalzen (meestal in witte kleding met een rode sjaal) voor de stieren uit. De stieren eindigen hun tocht in de plaatselijke arena, waar ze worden gedood.

De bekendste stierenrennen zijn in Pamplona.  Dit jaar zijn er sinds begin juli nu zes doden gevallen bij het omstreden vermaak.

STER reclame