NOS Sport

Minderhoud: medaille met een dubbel gevoel

Minderhoud: echt wel blij mee

Hij had alle reden om uitbundig feest te vieren, maar dat lukte Hans Peter Minderhoud, zaterdag winnaar van EK-brons op de Grand Prix Spécial, toch niet helemaal. "Ik ben heel de nacht ziek geweest, het voelt allemaal niet zo heel fit vandaag. Aan het eind van de proef had ik geen gevoel meer in mijn benen."

Maar er zat hem nog meer dwars: de mislukte proef van landgenoot én levensgezel Edward Gal, de man die Nederland eerder deze week nog naar de landentitel had geloodst. "Op het losrijdterrein zag ik op een monitor dat Edward al een beetje moeilijke start had. Maar dat het zo eindigde was natuurlijk wel heel zuur. Dan is het effe een beetje dubbel."

Vervelend

Gals paard had zich tijdens de proef op zijn tong gebeten, tot bloedens toe. Dat leidde tot onmiddellijk diskwalificatie. En dat wierp een kleine smet op de bronzen plak, vond Minderhoud. "In zijn paard zat veel spanning vandaag, had ik al gezien. Als hij het daardoor net niet haalt, ja, dan is dat jammer voor hem en fijn voor mij. Maar dit was natuurlijk heel vervelend."

De 41-jarige Minderhoud realiseerde zich echter ook dat hij voor het eerst een individuele medaille op een internationaal titeltoernooi te pakken had. "En dus ben ik er ook echt wel blij mee. En straks nog iets meer, denk ik."

Het vizier gaat eerst nog naar zondag, als de vrije kür wordt verreden. "Ik hoop dat ik dan sowieso weer een beetje fitter ben en dat hij nog genoeg energie heeft. En dan doen we nóg een poging."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl