NOS Sport

Minderhoud pakt brons, Gal gediskwalificeerd

  • ANP
    Hans Peter Minderhoud
  • NOS
    Roze schuim uit de mond van Undercover, wat voor de jury aanleiding was om Edward Gal en het paard te diskwalificeren

Hans Peter Minderhoud heeft brons veroverd in de Grand Prix Spécial bij de Europese kampioenschappen paardensport in Aken. De 41-jarige dressuurruiter kwam op de rug van Glock's Johnson TN tot een score van 79,034 procent.

Minderhoud kon zich niet mengen in de strijd om de Europese titel. De Britse Charlotte Dujardin was op Valegro ongenaakbaar: 87,577. Zilver was er voor de Duitse Kristina Bröring-Sprehe met Desperados FRH: 83,067.

Deceptie voor Gal

Voor Edward Gal draaide de Grand Prix Spécial op een deceptie uit. De Rhedenaar, eerder met Undercover tweede in de Grand Prix, werd gediskwalificeerd, nadat zijn paard op de tong had gebeten.

Gal deed als laatste ruiter een poging om de topscore te benaderen van olympisch kampioene Dujardin. Die illusie kon al gelijk overboord, toen Undercover na het binnenrijden van de ring niet stilstond bij de begroeting.

Gal kreeg daarvoor een dikke onvoldoende. Hij schroefde zijn score vervolgens flink op, maar zijn paard bleef gespannen en de combinatie werd uitgebeld toen Undercover tot bloedens toe op zijn tong beet en het schuim rond zijn mond roze kleurde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl