Nathan (de Souza) maakte het derde Arnhemse doelpunt

Tiental Roda JC kansloos bij Vitesse

Het gerenoveerde Vitesse heeft zijn eerste zege te pakken. In de Gelredome werd Roda JC, dat de hele tweede helft met tien man speelde, met 3-0 geklopt.

In een spetterend eerste kwartier was de eerste kans voor de bezoekers: Farshad Noor raakte de paal en Hicham Faik schoot in de rebound naast. Daarna nam Vitesse het heft stevig in handen en dat leidde tot kansen voor Abiola Dauda (twee), Valeri Kazaisjvili en Lewis Baker. De 1-0 viel echter pas op slag van rust: een kopbal van Goeram Kashia caramboleerde via de arm van Ard van Peppen en de paal uit het doel; de verdediger kreeg rood (in zijn 300ste wedstrijd) en Baker schoot de strafschop onberispelijk binnen.

Van Leer moet capituleren

Na rust kwamen de tien Limburgers er niet meer aan te pas. Vitesse bouwde aan de ene na de andere aanval, maar verzuimde lange tijd de trekker over te halen. Zo kopte aanvoerder Kashia drie keer op doel: de eerste kopbal werd knap weggebokst door doelman Benjamin van Leer, de tweede spatte op de lat uiteen en de derde ging over. Nadat Van Leer ook Milot Rashica van een doelpunt had afgehouden, ging het toch nog mis voor Roda. Dauda zorgde met een schuiver voor 2-0 en tien minuten voor tijd maakte de Braziliaanse invaller Nathan er met een prachtig gekruld schot 3-0 van.