Het is voor Marcel Brands een drukke, maar succesvolle transferzomer. Het eventuele binnenhalen van Héctor Moreno komt wederom op zijn conto
NOS Voetbal

PSV hoopt Moreno komende dagen binnen te halen

Het is voor PSV een transferzomer van de lange adem geworden. Na de hoofdpijndossiers van aanwinsten Maxime Lestienne en Gastón Pereiro, lijkt ook Hectór Moreno na de nodige inspanningen in Eindhoven te gaan tekenen.

"Ik hoop dat we er de komende dagen uitkomen", rekent technisch manager Marcel Brands zich nog niet rijk. "We zijn er wel met Héctor uit, maar het probleem ligt bij Espanyol."

De Mexicaanse verdediger is inmiddels medisch goedgekeurd en er ligt voor hem bij PSV een vierjarig contract klaar. Het enige struikelblok is een conflict tussen Moreno en zijn huidige werkgever Espanyol over achterstallige salarisbetalingen.

Brands: Moreno moet er met Espanyol uitkomen

Ogen open tot 1 september

PSV doet verder geen zaken meer op de transfermarkt als de transfer van Moreno rond is. "Als er nog iets gebeurt, zal dat op huurbasis zijn, zoals in het geval van Marcel Ritzmaier (NEC heeft belangstelling, red.). Maar we houden tot 1 september onze ogen en oren open", aldus Brands.

Als er nog iets gebeurt, zal dat op huurbasis zijn, zoals in het geval van Marcel Ritzmaier.

Marcel Brands over eventuele transfers bij PSV als de overgang van Héctor Moreno rond is

Phillip Cocu is, in tegenstelling tot Brands, al behoorlijk zeker over de komst van Moreno. Over een plan-B wordt zelfs niet gerept: "Wij hebben goede verwachtingen dat dit gaat rondkomen", zegt de trainer tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met FC Groningen.

Wakker liggen van Hansen

De thuiswedstrijd van zondag staat voor PSV in het teken om de opgelopen kras tegen ADO Den Haag (2-2) weg te poetsen. De wondergoal van ADO-doelman Martin Hansen in blessuretijd dreunde nog na in Eindhoven. "Ik heb er nog wat uurtjes van wakker gelegen, dat het juist ons moest overkomen", staat Luuk de Jong even stil bij de goal die de hele wereld overging.

"Ik heb in de wedstrijd dingen gezien die anders konden. We hadden in een eerdere fase al 2-0 of 3-0 voor kunnen staan. En soms hadden we niet voor de voetballende oplossing moeten kiezen. We moeten nu tegen FC Groningen niet gek gaan doen", aldus de PSV-aanvoerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl