De Boer slaat deur voor Boilesen definitief dicht

time icon
ANP

Er is geen toekomst meer bij Ajax voor Nicolai Boilesen. De linksback, voormalig oogappel van trainer Frank de Boer, heeft een aanbieding van de Amsterdamse club naast zich neergelegd, maar vond nog geen nieuwe club.

Een terugkeer in de selectie is uitgesloten, vertelde De Boer bij de persbijeenkomst in aanloop naar het eredivisieduel van zaterdag met Willem II. "Wij zijn niet bezig met Boilesen."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2 De Boer: wij zijn niet bezig met Boilesen
2/2 Frank de Boer met toenmalig aanvoerder Nicolai Boilesen voor de Europa League-wedstrijd tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk EPA

Enthousiast over kwaliteiten, niet over keuzes

"Ik ben nog steeds enthousiast over de kwaliteiten van Boilesen, maar niet over zijn keuzes", zei De Boer afgemeten. De Deen was dicht bij een overgang naar het Italiaanse Genoa, maar dat is van de baan. "Hij moet nu gewoon een andere club zoeken en gezien zijn kwaliteiten zal hem dat wel lukken."

Een weg terug bij Ajax is er niet voor Boilesen, die ook niet voor Jong Ajax in aanmerking komt. "Wij rekenen niet meer op hem dit seizoen. Anders hadden we Mitchell niet gehaald."

Over Mitchell Dijks, de opvolger van de Deen, is De Boer tevreden. "Toen Mitchell twee jaar geleden wegging, zei ik al dat hij heel veel kwaliteiten heeft. Maar hij moest beseffen waar het om gaat. Dat heeft hij heel goed opgepikt, vooral in het laatste jaar bij Willem II. Voor ons is hij de beste linksback in Nederland."

AFC Ajax
@AFCAjax
Frank de Boer roept Vaclav Cerny op voor #ajawil. Bekijk hier de complete selectie: http://t.co/XuEhIqrlXv
4 jaar geleden

Ajax van het Zuiden 

Omgekeerd heeft Willem II, de tegenstander van zaterdag in de Arena, opnieuw een hoog Ajax-gehalte. Aanvallers Richairo Zivkovic en Lesly de Sa en rechtsback Ruben Ligeon werden van Ajax gehuurd. Ook linksback Dico Koppers en middenvelder Terrell Ondaan hebben een verleden in Amsterdam.

Dat is geen toeval, bevestigde De Boer. "Ze noemen Willem II niet voor niets het 'Ajax van het Zuiden'. Met Jurgen Streppel hebben ze gewoon een heel goede trainer en de speelstijl komt overeen met die van Ajax. Dan sla je twee vliegen in een klap."

De Boer hoopt op een aantrekkelijke wedstrijd. "Voor onze huurlingen is het een heel mooi podium om te bewijzen wat ze kunnen."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/3 'Willem II niet voor niets Ajax van het Zuiden'
2/3 Mitchell Dijks in duel met Daniel Caligiuri tijdens het oefenduel met VfL Wolfsburg ANP
3/3 Ajax-huurling Richairo Zivkovic in het shirt van Willem II ANP

STER Reclame