NOS Voetbal

De Boer slaat deur voor Boilesen definitief dicht

ANP

Er is geen toekomst meer bij Ajax voor Nicolai Boilesen. De linksback, voormalig oogappel van trainer Frank de Boer, heeft een aanbieding van de Amsterdamse club naast zich neergelegd, maar vond nog geen nieuwe club.

Een terugkeer in de selectie is uitgesloten, vertelde De Boer bij de persbijeenkomst in aanloop naar het eredivisieduel van zaterdag met Willem II. "Wij zijn niet bezig met Boilesen."

Enthousiast over kwaliteiten, niet over keuzes

"Ik ben nog steeds enthousiast over de kwaliteiten van Boilesen, maar niet over zijn keuzes", zei De Boer afgemeten. De Deen was dicht bij een overgang naar het Italiaanse Genoa, maar dat is van de baan. "Hij moet nu gewoon een andere club zoeken en gezien zijn kwaliteiten zal hem dat wel lukken."

Een weg terug bij Ajax is er niet voor Boilesen, die ook niet voor Jong Ajax in aanmerking komt. "Wij rekenen niet meer op hem dit seizoen. Anders hadden we Mitchell niet gehaald."

Over Mitchell Dijks, de opvolger van de Deen, is De Boer tevreden. "Toen Mitchell twee jaar geleden wegging, zei ik al dat hij heel veel kwaliteiten heeft. Maar hij moest beseffen waar het om gaat. Dat heeft hij heel goed opgepikt, vooral in het laatste jaar bij Willem II. Voor ons is hij de beste linksback in Nederland."

Ajax van het Zuiden 

Omgekeerd heeft Willem II, de tegenstander van zaterdag in de Arena, opnieuw een hoog Ajax-gehalte. Aanvallers Richairo Zivkovic en Lesly de Sa en rechtsback Ruben Ligeon werden van Ajax gehuurd. Ook linksback Dico Koppers en middenvelder Terrell Ondaan hebben een verleden in Amsterdam.

Dat is geen toeval, bevestigde De Boer. "Ze noemen Willem II niet voor niets het 'Ajax van het Zuiden'. Met Jurgen Streppel hebben ze gewoon een heel goede trainer en de speelstijl komt overeen met die van Ajax. Dan sla je twee vliegen in een klap."

De Boer hoopt op een aantrekkelijke wedstrijd. "Voor onze huurlingen is het een heel mooi podium om te bewijzen wat ze kunnen."

STER reclame