Prins George en zijn zusje prinses Charlotte
NOS Nieuws

Prins William waarschuwt paparazzi

De Britse prins William waarschuwt opdringerige paparazzi dat ze zijn kinderen met rust moeten laten. In een lange verklaring stelt het paleis dat de opdringerige fotografen steeds verder gaan. "Het wordt steeds gevaarlijker. Er is een grens overschreden."

In de verklaring staat dat de 2-jarige prins George het belangrijkste doelwit van de paparazzi is geworden. "We stellen dit nu aan de kaak omdat de incidenten vaker voorkomen en de tactieken zorgwekkender worden."

Het is verontrustend dat deze tactieken worden ingezet om geld te verdienen over de rug van een jongetje van 2.

Open brief van prins William

Volgens de woordvoerder werden Kate en George met telelenzen gevolgd in een park, zijn auto's achtervolgd, huizen langdurig bespied en werden er zelfs "andere kinderen ingezet om prins George in beeld te krijgen in een speeltuin". "Het is verontrustend dat deze tactieken worden ingezet om geld te verdienen over de rug van een jongetje van 2."

Kofferbak

Het dieptepunt was volgens het paleis een fotograaf die in een auto met getinte ramen door een gaatje in de kofferbak foto's van het gezin wilde maken. De man had genoeg eten en drinken bij zich om de hele dag onopgemerkt in de auto te blijven surveilleren. Toch werd hij door een agent ontdekt.

"Het gevaar bestaat dat het niet altijd mogelijk is snel onderscheid te maken tussen iemand die foto's wil nemen en iemand die een aanval wil uitvoeren", waarschuwt het paleis in de open brief, die naar de Britse en internationale pers is verstuurd. Het gezin dreigt met juridische stappen tegen journalisten die over de schreef gaan.

De woordvoerder benadrukt dat de Britse pers zich goed aan de afspraken heeft gehouden en dat het vooral enkele internationale bladen zijn die de privacy van George en Charlotte schenden. "We vinden dat de lezers moeten weten wat die bladen doen om deze foto's te krijgen."

Paleismuren

William en Kate maken zich zorgen dat hun kinderen zo geen normale jeugd kunnen hebben. "Elke ouder kan de bezorgdheid begrijpen als je merkt dat je bent geschaduwd zodra je enkele dagen later de foto's ziet."

Het prinselijk paar wil de kinderen ook niet in afzondering laten opgroeien. "Ze willen echt niet dat prins George en prinses Charlotte alleen maar achter paleismuren en in ommuurde tuinen opgroeien. Ze willen dat de kinderen vrij kunnen spelen zonder dat ze worden gefotografeerd."

"Alle kinderen, ongeacht wat voor publieke rol ze later krijgen, verdienen een veilige en vrolijke kindertijd met privacy."

We vinden dat de lezers moeten weten wat die bladen doen om deze foto's te krijgen.

Open brief van prins William

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl