1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
AFP
NOS Nieuws

Kinderbescherming weet niet goed raad met Syriëgangers

De Kinderbescherming weet niet goed hoe om te gaan met minderjarige jongeren die naar Syrië willen afreizen. Dat zegt de Raad voor de Kinderbescherming zelf in nrc.next. "Eigenlijk weten wij nog niet hoe we dit moeten aanpakken."

Kinderen die dreigen naar Syrië te vertrekken om daar mee te doen aan de jihad worden soms opgesloten in een instelling. Maar soms worden ze daar niet behandeld, omdat er geen goed aanbod voor ze is, zegt een woordvoerder van de Kinderbescherming in de krant. "Het is frustrerend om te zien dat jongeren die een behandeling nodig hebben, die niet krijgen."

Geïsoleerd

De geradicaliseerde jongeren worden vaak geïsoleerd van de anderen, omdat de instellingen bang zijn dat ze invloed krijgen op de groep. Voor de jongeren zou het juist goed zijn als ze contact hebben met leeftijdsgenoten.

Volgens nrc.next zijn er momenteel zeven minderjarigen vastgezet in een jeugdzorginstelling omdat ze naar Syrië wilden. Negen kinderen zijn ondergebracht in pleeggezinnen. In februari werden er twee Nederlandse meisjes op weg naar Syrië tegengehouden in Turkije.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl