Enkele karakters uit het Amerikaanse Sesame Street
NOS Nieuws

Sesame Street na 45 jaar van publieke omroep naar HBO

Het populaire Amerikaanse kinderprogramma Sesame Street gaat een samenwerking aan met betaalzender HBO. Vanaf dit najaar is het programma daar vijf jaar lang te zien.

HBO gaat nieuwe afleveringen uitzenden en on-demand aanbieden. Als een nieuwe uitzending negen maanden beschikbaar is geweest bij HBO, mag de Amerikaanse publieke zender PBS deze ook uitzenden.

Slimmer, sterker

Volgens de baas van Sesame Workshop, de organisatie achter het programma, is de deal cruciaal voor het voortbestaan van het programma. "Dit biedt ons de mogelijkheden om Sesame Street te kunnen blijven maken", zegt hij. "Zo kunnen we op non-profit-basis blijven bijdragen aan het slimmer, sterker en vriendelijker maken van kinderen."

Met de overeenkomst verwachten de makers dat ze de productie kunnen verdubbelen. Naast de reguliere afleveringen van Sesame Street willen ze ook andere educatieve programma's gaan maken.

4000 afleveringen

Het programma is sinds 1969 te zien op de Amerikaanse televisie en wordt sinds 1970 uitgezonden door PBS. Van de originele Amerikaanse serie zijn meer dan 4000 afleveringen gemaakt. In ruim 140 landen worden eigen versies van het kinderprogramma gemaakt.

De Nederlandse versie, Sesamstraat, wordt sinds 1976 uitgezonden. Volgens de NTR heeft de deal met HBO voor de Nederlandse versie voorlopig geen gevolgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl