FC Parma verkoopt onder andere de gewonnen UEFA Cup van 1999 EPA

Wie altijd al een UEFA Cup of een Europese Supercup op de schoorsteen heeft willen hebben, moet zich nu melden bij AC Parma, de Italiaanse topclub van weleer.

De gewonnen bekers van de failliete voetbalclub staan namelijk te koop. Dat blijkt uit de donderdag vrijgegeven lijst van de curator die de openbare verkoop begeleidt. In de aanbieding staan onder meer de UEFA-bekers van 1995 en 1999, toen Parma onder anderen Gianluigi Buffon, Juan Sebastian Veron en Fabio Cannavaro onder contract had. 

Ook de Europese Supercup uit 1993 is te koop. Geïnteresseerden kunnen zich tot 11 september melden. Naast de prijzen worden ook de merknaam van de club, meubels, diverse kledingstukken en trainingsmaterialen verkocht.

Schuldenlast van honderd miljoen euro

Afgelopen juni viel definitief het doek voor Parma, dat in maart al failliet verklaard werd door de rechter. De club probeerde zich in de maanden daarna nog te redden, maar de geschatte schuldenlast van bijna honderd miljoen euro bleek te groot. De club werd na het faillissement opnieuw opgericht onder de naam Parma Calcio 1913. Het team komt komend seizoen uit in de Serie D.

De bekers van Parma

STER reclame