Tijdritzege en leiderstrui Van Emden in Eneco Tour

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Tijdritzege en leiderstrui Van Emden
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Jos van Emden heeft de tijdrit in de Eneco Tour op zijn naam geschreven. De Nederlander van Lotto-Jumbo was in de 13,9 kilometer rond Hoogerheide vijf seconden sneller dan zijn ploeggenoot Wilco Kelderman. 

'Eindelijk, ik kan het echt'

Een blije Jos van Emden vertelt in Langs de Lijn over zijn ritzege in de Eneco Tour.

Het duo van Lotto-Jumbo hield op het technische parcours, met start en finish op klinkers en een pittige heuvel bij Woensdrecht, andere ervaren hardrijders als Adriano Malori (+0.07), Lars Boom (+0.07) en Mathias Brändle (0.11) achter zich. 

Niki Terpstra van Etixx was kansloos na twee fietswissels. Van Emden, begin juli nog knap vijfde in de Tourtijdrit door Utrecht, neemt de leiderstrui over van Jesper Asselman (+ 1.32). Kelderman is de nieuwe nummer twee op vijf seconden. De Eneco Tour finisht zondag met een etappe naar Geraardsbergen.

Eerste tijdritzege sinds 2011

Voor de dertigjarige Van Emden is het de eerste zege in een tijdrit sinds 2011, toen hij de beste tijdrijder was in de Delta Tour Zeeland. In totaal is het zijn vijfde profzege .

GracenoteNetherlands
@GracenoteNL
De vorige keer dat NED een 1-2 noteerde in WorldTour of ProTour wedstrijd was 10 jaar geleden (Van Dijk & Van Heeswijk in 2005 @EnecoTour).
4 jaar geleden

STER Reclame