Verbouwing van het Rijksmuseum in Amsterdam ANP - Olaf Kraak

Technisch dienstverlener Kuijpers uit Helmond wil delen van Imtech overnemen. Dat laat het bedrijf donderdag weten in een persverklaring.

Dinsdag vroeg Imtech uitstel van betaling aan. Het bedrijf verkeert in financiële nood.

Kuijpers is geïnteresseerd in de activiteiten die zich richten op service, beheer en exploitatie in de bouw en industrie. Volgens de onderneming zouden ook specifieke onderdelen als sprinklerinstallaties, elektronische beveiliging, gebouwautomatisering en procesautomatisering goed aansluiten bij hun eigen aanbod.

Het bedrijf uit Helmond is nog niet in gesprek met Imtech, aldus een woordvoerder. "Wij hebben ons nu alleen aangemeld als mogelijke geïnteresseerde. Ik kan me voorstellen dat ze eerst breder in Europa naar een mogelijke koper kijken."

Gemeenschappelijke klanten

Kuijpers heeft gemeenschappelijke klanten met Imtech. Het bedrijf wil naar eigen zeggen zorgen dat de bedrijfsvoering voor die klanten gewaarborgd blijft. "Deze klanten en ook de Imtech mensen moeten morgen verder", aldus Aukje Kuypers, voorzitter van het directieteam. "Wij staan klaar als het nodig is om de risico's voor hún bedrijfsvoering te beperken."

Het 90 jaar oude bedrijf draaide vorig jaar een omzet van 168 miljoen euro. Op dit moment werkt Kuijpers onder meer aan een laboratorium van de TU Delft en verzorgt onderhoud van het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum en van een energiecentrale van het Catherina Ziekenhuis in Eindhoven. Er werken 850 mensen bij de onderneming.

Andere kopers

Dinsdag meldden ook andere kopers zich al. Zo wil handelsonderneming Pon samen met investeringsmaatschappij Parcom Capital Imtech Marine overnemen. Dit is het onderdeel dat onder meer navigatie- en communicatiesystemen verzorgt voor schepen, een andere afdeling dan waarnaar de interesse van Kuijpers uitgaat.

STER reclame