NOS Sport

'Oranje strijdt met Britten om EK-zilver'

'Minderhoud moet eerste klap uitdelen'

Op de tweede en laatste dag van de landenwedstrijd dressuur op de EK in Aken moeten de laatste twee Nederlanders aan de bak: Hans Peter Minderhoud (met Johnson) en Edward Gal (met Undercover) moeten een medaille voor Nederland veiligstellen.

"De Duitsers zijn absoluut favoriet", blikt NOS-commentator Laurens van Lieren vooruit. "Minderhoud moet voor Nederland de eerste klap uitdelen om die zilveren medaille veilig te stellen. Oranje is vooral in strijd met de Britten om het zilver of brons."

Minderhoud rijdt om 14.50 uur, Edward Gal verschijnt om 18.50 uur in de bak. "Alles hangt dan af van Gal", aldus Van Lieren. "Hoe goed is zijn paard? Kan hij omgaan met de druk van zo'n toernooi? Undercover is nogal een temperamentvol dier."

Totilas publiekstrekker

Volgens de NOS-commentator zullen daarnaast alle ogen gericht zijn op publiekstrekker Totilas, het oude paard van Edward Gal. Het succespaard rijdt met zijn ruiter Matthias Alexander Rath om 15.30 uur.

"Totilas is het verhaal van de dag in Duitsland", vertelt Van Lieren. "Zij gaan van start als favoriet, Totilas moet het goud veiligstellen voor de Duitsers."

'​Stresskip' Van Silfhout schrikt niet meer

'Stresskip' Van Silfhout schrikt niet meer

Diederik van Silfhout liet op de eerste dag van de landenwedstrijd een goede kür zien en pakte de leiding in het klassement. "Er waren wel wat foutjes, dus dat was zonde, maar ik kan niet meer dan tevreden zijn", vertelt de ruiter.

"Vroeger bij de jeugd was ik echt een stresskip, maar nu schrik ik niet meer van mijn zenuwen", aldus Van Silfhout. "Ik moest een goede proef neerzetten om nog kans te maken op een medaille en als Gal en Minderhout rijden zoals ze het hele jaar al doen, dan zit een plek in de top-3 er zeker in."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl