NOS Sport

In hippisch mekka is een Nederlander 'Der Chef'

Kemperman is in Aken 'Der Chef' van de paardensport

De Europese kampioenschappen paardensport in Aken hebben een Nederlands tintje. Niet alleen omdat er twintig Nederlandse ruiters en paarden meedoen in de Duitse stad, maar ook omdat de grote man achter de schermen daar een Nederlander is: Frank Kemperman, in Duitsland ook wel 'Der Chef' genoemd.

"Al bijna 22 jaar ben ik hier in Aken", vertelt Kemperman. "Dat bevalt me fantastisch. Het is natuurlijk een droom om als Nederlander in België te wonen en in Duitsland te werken. Als je in de paardensport zit en je reist over de hele wereld, dan gaat er een droom in vervulling als je wordt gevraagd om in Aken directeur te worden."

Toiletpapier

Kemperman geniet met volle teugen nu er in Aken een groot toernooi als de Europese kampioenschappen wordt georganiseerd. Maar hij houdt zich niet alleen bezig met de wedstrijden. "Als het toiletpapier op is, ben ik eigenlijk ook de schuldige. Ik ben voor alles verantwoordelijk. Wat we willen, is een evenement dat gewoon 100 procent in orde is", benadrukt hij.

Aken staat te boek als het Wimbledon van de paardensport. Nergens komt zo veel publiek naar een concours hippique kijken als daar. Paardensport is immens populair in Duitsland. En de cijfers liegen er ook niet om. Kemperman: "We hadden met de openingsceremonie al een vol huis met 40.000 mensen. We hopen over de hele Europese kampioenschappen zo'n 400.000 mensen binnen te krijgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl