NOS Sport

Dressuurbondscoach Ernes: dit biedt perspectief

Dressuurbondscoach Ernes tevreden na eerste dag EK

Met Diederik van Silfhout aan de leiding, Patrick van der Meer op een vijfde plek en een tweede plek in het landenklassement achter Duitsland, kan bondscoach Wim Ernes tevreden terugkijken op de eerste dag van de EK dressuur in Aken.

"Ik denk dat we goed begonnen zijn. De eerste proef van Patrick (Van der Meer red.) was met een paar kleine foutjes, maar erg goed gereden. Diederik is langzaamaan een vaste waarde aan het worden en op een klein foutje na, ging hij fenomenaal."

Ondanks dat Ernes Duitsland nog steeds als favoriet ziet, vindt hij dat zijn ploeg er goed voor staat. "Het begin is duidelijk beter dan vorig jaar, biedt in ieder geval nog perspectief. Natuurlijk moet de rest nog rijden, de betere combinaties van de andere landen moeten nog komen, maar onze start is goed."

Hoge verwachtingen Gal en Minderhoud

Van de combinaties die nog voor Nederland in actie moeten komen, Edward Gal met Undercover en Hans Peter Minderhoud met Johnson, verwacht hij veel donderdag.

"Edward is natuurlijk de ster op dit moment in Nederland met zijn paard. Geen makkelijk paard, maar wel een met heel veel potentie. En dat geldt eigenlijk ook voor Hans Peter. Alleen is die combinatie wat minder ervaren."

Op de vraag of de kans op goud voor Nederland nu groter is geworden, reageert Ernes nog voorzichtig. "Het blijft altijd een groot vraagteken, maar ons doel is om in ieder geval met een medaille naar huis te gaan. Laten we hopen dat we voor een verrassing kunnen zorgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl