In een industriegebied in de Chinese havenstad Tianjin is een serie grote explosies geweest. Volgens Chinese media zijn er zeker zeventien doden ongeveer 250 gewonden.

De ontploffingen waren in een terminal waar brandbare stoffen worden overgeslagen. Bronnen melden dat de eerste explosie werd voorafgegaan door brand in een loods van het transportbedrijf Rui Hai International Logistics. Na de explosies brak een veel grotere brand uit, die inmiddels onder controle is. Er zijn 35 brandweerwagens ingezet.

Onder de gewonden zouden vooral medewerkers van hulpdiensten zijn, die afkwamen op de brandmelding. "Er zijn zo veel gewonden in ons ziekenhuis binnengekomen dat ik geen idee heb hoeveel het er zijn. De meesten hebben brandwonden", zei een arts tegen de website Beijing News.

Door de explosies zijn bruggen en metrotunnels in de omgeving ingestort. In verschillende wijken in de buurt van de haven is de stroom uitgevallen door de ontploffing. Een groot gebied rondom het industriegebied is afgesloten.

De Chinese staatsmedia berichten maar mondjesmaat over de ontploffing, maar op internet zijn talloze foto's verschenen van de schade in de wijde omgeving en van overvolle ziekenhuizen.

Tianjin is een grote havenstad in het noordoosten van China. Er wonen ruim 14 miljoen mensen.

NOS

STER reclame