Weer is een Nederlandse profwielrenner tijdens een trainingsrit in de problemen gekomen. Na Annemiek van Vleuten en Laurens ten Dam is nu Wout Poels door een auto van de weg gereden. Bewust, meldt hij op Twitter.

In het Limburgse Ysselsteyn kon hij samen met Reinier Honig nog net een vrachtwagen ontwijken. Poels overweegt aangifte te doen. Honig twittert: "100% zeker bewust, het is dat we de berm inreden, anders hadden we eronder gelegen."

Poels ongedeerd

Poels bleef ongedeerd, maar is witheet. "Die vent was helemaal gek. Hij reed ons echt van de weg", vertelt de renner van Team Sky aan NU.nl. "Ik reed nog in een gat en bleef net overeind."

"Het wordt wel steeds minder prettig als wielrenner in het verkeer, moet ik zeggen. Er kwam echt een hele vrachtwagencombinatie op me af. Zoiets is me nog nooit gebeurd."

Wout Poels tijdens de Tour de France ANP

Aversie tegen wielrenners

Van Vleuten en Ten Dam kwamen er onlangs minder goed van af. Zij liepen bij aanrijdingen zware verwondingen op. Is het nog wel leuk voor wielrenners op de openbare weg?

"Ik fiets veel in Zuid-Limburg en daar is wel een aversie ontstaan tegen wielrenners", zegt Honig. "Soms snap ik dat: er rijden amateurs met bierbuiken over de Cauberg die denken dat het een WK is."

Ook Poels merkt dat de sfeer is veranderd. "Er heerst wel een sfeer dat automobilisten wielrenners niet zo leuk vinden."

STER reclame