Verdachte was bekende van verpleegkundige Waalwijk

De verdachte van de moord op een 28-jarige verpleegkundige bij het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk heeft zich vanmiddag bij de politie gemeld. Het gaat om een man van 37 uit Zevenbergen.

Het slachtoffer werd gisteren aan het eind van de middag neergeschoten toen ze in haar auto stapte om naar huis te rijden. Ze werd al langer bedreigd en had ook al twee keer aangifte gedaan. De laatste keer was op 6 augustus.

De politie wil nog niet zeggen of de aangehouden verdachte de ex-vriend van de vrouw is en of hij degene is die haar bedreigd heeft, zoals Omroep Brabant heeft gemeld. De politie wil alleen kwijt dat het om een bekende van het slachtoffer gaat. 

'Cd-roms vol dreigmails'

De huidige vriend van het slachtoffer vertelde tegen Omroep Brabant dat zijn vriendin eerder aangifte deed van bedreiging door de ex-vriend. Ook zouden twee andere vrouwen aangifte hebben gedaan. "Mijn vriendin had vijf cd-roms met dreigmails en telefoontjes van haar ex. Die zijn allemaal afgeleverd bij de politie, maar er is niks mee gedaan."

De ex-vriend zou de afgelopen weken regelmatig voor haar deur hebben gestaan. Al die tijd was haar huidige vriend naar eigen zeggen bij haar om haar te beschermen. "Ik sliep bij haar op de bank. De angst was zo groot."   

De politie deed eerder vandaag onderzoek in een woning in Zevenbergen naar aanleiding van de moord. Het is niet duidelijk of dat iets heeft opgeleverd. Gisteravond deed de politie al onderzoek in een ander huis in Zevenbergen.

STER reclame