'De markt liegt nooit: we begrijpen de onderneming niet meer'

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) vindt dat Imtech niet duidelijk heeft gecommuniceerd naar beleggers toen het bedrijf eind vorig jaar nieuwe aandelen uitgaf.

"Imtech had duidelijker moeten maken naar de aandeelhouders met welke risico's ze rekening moesten houden", zegt VEB-directeur Paul Koster in het NOS Radio 1 Journaal. 

Aandeelhouders van het installatiebedrijf hebben de waarde van hun belegging bijna volledig zien verdampen nu het uitstel van betaling heeft aangevraagd. De afgelopen twee jaar klopte het bedrijf twee keer bij beleggers aan en haalde daarmee in totaal 1,1 miljard euro op. "Dat is nu allemaal verdwenen", aldus Koster.

Onbegrijpelijk

Volgens Koster is het onbegrijpelijk hoe het de laatste drie maanden mis heeft kunnen gaan, nadat Imtech bij de presentatie van de eerste kwartaalcijfers nog had aangegeven een positief bedrijfsresultaat te verwachten over heel 2015. "Dat is iets waar wij als VEB onze vraagtekens bij zetten." 

De beleggersvereniging hoopt meer duidelijkheid te krijgen van de curatoren over wat er precies is gebeurd bij Imtech. "Zijn alle juiste stappen genomen, was het management wel in controle." 

Mochten de bevindingen van de bewindvoerders daartoe aanleiding geven, dan zal de VEB naar de Ondernemingskamer stappen om te onderzoeken of er sprake was van mismanagement. 

STER reclame