Lleyton Hewitt en Nick Kyrgios juichen tijdens het IPTL-toernooi in Singapore, eind vorig jaar EPA

De Australische tennisser Nick Kyrgios krijgt in de aanloop naar de US Open hulp van zijn ervaren landgenoot Lleyton Hewitt. De 34-jarige Hewitt gaat het 'enfant terrible' bijstaan als coach en mentor en moet hem vooral op mentaal vlak sterker maken.

De 20-jarige Kyrgios brak vlak voor Wimbledon met zijn coach Todd Larkham en had sindsdien nog geen opvolger gevonden. Zijn moeder Nill Kyrgios zegt in de Canberra Times: "Hij luistert zeker naar Lleyton, omdat die weet waar hij over praat. Hij heeft alles meegemaakt wat Nick nu ook meemaakt." Vooralsnog blijft de samenwerking beperkt tot de US Open, die op 31 augustus beginnen.

De contacten werden gelegd na de Daviscup-ontmoeting met Kazachstan, waar Kyrgios teleurstellend presteerde en Hewitt juist de grote held was. Kyrgios staat te boek als een van de grootste talenten in de tenniswereld, maar hij bezwijkt af en toe onder de druk. Hewitt had in het begin van zijn loopbaan ook de nodige problemen, maar wist uiteindelijk toch de US Open (2001) en Wimbledon (2002) te winnen. 

Hewitt en Groth zetten Australië op z'n kop Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame