De pakketjes drugs die aan boord werden gevonden Polícia Federal

De Nederlandse zeiler die vorige week werd gearresteerd in Brazilië voor drugssmokkel, had meer dan 600 kilo cocaïne aan boord. Tijdens zijn arrestatie werd 11,5 kilo gevonden, maar er blijkt veel meer in zijn boot te liggen. De Braziliaanse politie is nog steeds bezig met het doorzoeken van de boot en sluit niet uit dat er nog meer drugs aan boord zijn verstopt.

De 48-jarige zeiler werd vorige week gepakt bij de eilandengroep Fernando de Noronha. Volgens het Braziliaanse televisiejournaal Jornal Nacional trof de politie aan boord ook een parachute aan. Dat zou er op wijzen dat de drugs uit een vliegtuig zijn geworpen, waarschijnlijk voor de Colombiaanse kust.

De Nederlandse zeiler was alleen aan boord en was volgens Braziliaanse media met zijn zeiljacht Rody bezig aan een wereldreis. Als de Nederlander wordt veroordeeld kan hij tussen de vijf en twintig jaar gevangenisstraf krijgen.

Trinidad

Het is niet de eerste keer dat de Nederlandse zeiler wordt betrapt met drugs aan boord. In 2011 werd hij door de Franse marine gearresteerd, toen hij drugs probeerde te smokkelen van Trinidad naar Nederland. Hij zei toen dat hij een schuld had bij de Colombiaanse maffia na een pokerwedstrijd en werd gedwongen tot de smokkel.

STER reclame