Man schiet vrouw dood bij ziekenhuis

Op de personeelsparkeerplaats van het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk is een 28-jarige verpleegkundige van het ziekenhuis doodgeschoten. Een man nam haar rond 17.00 uur onder vuur toen ze in haar auto stapte om naar huis te gaan.

De dader ging er meteen vandoor. De politie heeft nog geen idee waarom hij haar heeft omgebracht. "De dader hoeft geen bekende van de vrouw te zijn", zei een woordvoerder. 

Ambulancepersoneel probeerde het slachtoffer nog te reanimeren, maar tevergeefs. De vrouw woonde in Zevenbergen. De politie heeft tot laat in de avond naar de voortvluchtige man gezocht; de zoekactie gaat morgen verder.  

Verpleegkundige 

De vrouw werkte vijf jaar als verpleegkundige op de afdeling plastische chirurgie van het TweeSteden ziekenhuis. Ze was vandaag na haar zomervakantie weer begonnen, zegt het ziekenhuis.

Iedereen op de afdeling kende haar volgens een woordvoerder goed. Veel mensen zijn geschokt en zullen morgenochtend als het ziekenhuis weer opengaat worden opgevangen. Dan wordt ook besloten of de afdeling plastische chirurgie gewoon zal draaien. 

"We zijn diep geschokt", luidt de reactie van het ziekenhuis in Waalwijk.

STER reclame