Ron Meyer
NOS Nieuws

Vakbondsman Ron Meyer wil voorzitter SP worden

Er heeft zich een tweede kandidaat gemeld om Jan Marijnissen op te volgen als partijvoorzitter van de SP. Het is Ron Meyer, bestuurder bij de FNV en fractievoorzitter in de gemeenteraad van Heerlen.

Vorige week stak Kamerlid Sharon Gesthuizen haar vinger al op. Tot woensdag hebben leden van de SP de gelegenheid zich te melden.

In NRC Handelsblad zegt Meyer dat hij zich zelfstandig heeft gekandideerd, maar dat hij hoopt dat het bestuur hem uiteindelijk als voorkeurskandidaat zal voordragen aan het congres. Dat stemt eind november over de opvolging van Marijnissen, die na zijn vertrek uit de Tweede Kamer in 2010 wel partijvoorzitter bleef.

Meer respect

Meyer is vooral bekend als vakbondsbestuurder. Hij leidde de afgelopen jaren diverse stakingsacties in de schoonmaakbranche voor een betere cao en meer respect voor schoonmakers.

Daarnaast zit hij sinds 2006 in de gemeenteraad van Heerlen. De SP zit daar al tien jaar in de coalitie.

Meyer zegt in de krant dat hij de laatste maanden veel met Marijnissen en partijleider Roemer heeft gesproken over de staat van de partij. Hij wil vasthouden aan de traditie van activisme, maar vindt ook dat de SP meer bestuursverantwoordelijkheid moet krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl