Geen winnaar bij Willem II-Vitesse, wel goals en rood

Denys Oliinyk viert de 1-1 Pro Shots

Willem II en Vitesse zijn het nieuwe seizoen begonnen met een 1-1 gelijkspel in Tilburg. Daar kan vooral de thuisclub tevreden mee zijn.

Willem II gaf weliswaar een voorsprong uit handen, maar was zelf voor de 1-0 van Erik Falkenburg (bij een corner tikte hij een doorkopbal van Richairo Zivkovic binnen) een aantal keren goed weggekomen.

Alleen rood voor Vitesse

Jordens Peters en Lesly de Sa hadden een rode kaart kunnen krijgen en bovendien was Vitesse voor rust veel beter, maar Valeri Kazaisjvili, Isaiah Brown en smaakmaker Milot Rashica (paal) kwamen niet langs Kostas Lamprou.

In een hectische slotfase was er dan toch een rode kaart, maar dan voor Vitesse. Doelpuntenmaker Denys Olijnyk - tien minuten na de 1-0 krulde hij de bal in de verre hoek - deelde een elleboogstoot uit.

1/3Erik Falkenburg juicht na de 1-0 Pro Shots
2/3Willem II-speler Funso Ojo maakt protest tegen de gele kaart voor Lesly de Sa. Achter hem Richairo Zivkovic Pro Shots
3/3Milot Rashica was de smaakmaker in Tilburg Pro Shots

Opvallend

Ajax-huurling Zivkovic had zijn eerste basisplaats in de eredivisie sinds 3 mei 2014. Toen speelde hij nog voor Groningen. Hij is de eerste speler ooit die vóór zijn 19de verjaardag voor drie verschillende clubs heeft gespeeld in de eredivisie: Groningen, Ajax en Willem II.

1/2In verband met de politiestaking werd extra beveiliging ingezet bij Willem II-Vitesse Pro Shots
2/2Er was wel wat politie aanwezig in Tilburg Pro Shots

STER Reclame