NOS Voetbal

De Boer: geen pijnstiller, wel goed gevoel bij dit Ajax

De Boer: hebben goed gevoel over het elftal

Tevreden en opgelucht. Dat was het gevoel van Ajax-trainer Frank de Boer na de eenvoudige 3-0 overwinning op AZ in Alkmaar. "Ik denk niet dat veel ploegen hier kunnen winnen. Dat hebben we vrij makkelijk gedaan", aldus De Boer.

"Niet dat we supergoed gespeeld hebben, maar we hebben niets weggegeven. Het enige dat je ze kunt verwijten is dat het niet 4-0 of 5-0 is geworden. Het doelsaldo kan beslissend zijn, maar het belangrijkste vandaag waren de drie punten."

Na de uitschakeling in de voorronde van de Champions League door Rapid Wien daalde de nodige kritiek neer op het jeugdige elftal. Ook De Boer werd niet ontzien. Van een pijnstiller wilde de trainer niet spreken. "Daar heb je niets aan. Natuurlijk zat er druk op de spelersgroep, dan kun je zo je gram halen. Het is sneu dat we niet op het hoogste niveau kunnen acteren, maar we hebben dit seizoen drie prijzen te winnen. Ik heb een goed gevoel over deze selectie."

El Ghazi: wilden iets rechtzetten

Van den Brom: nooit een een wedstrijd geweest

Bij tegenstander AZ waren de emoties precies tegenovergesteld. Na twee knappe overwinningen in de Europa League op Istanbul Basaksehir kwam de nederlaag als een verrassing.

"Afgelopen week haalden we natuurlijk een fantastisch resultaat en daarmee gingen we ook de wedstrijd in", beaamde AZ-trainer John van den Brom. "Dan baal je dat het nooit een wedstrijd is geworden."

Van den Brom zag dat zijn Uruguayaanse doelman Sergio Rochet, de vervanger van de naar Trabzonspor vertrokken Esteban, een onzekere indruk naliet. "Winnen en verliezen doen we als team. Ik denk dat we nog heel veel van ons kunnen verwachten. We moeten deze nederlaag slikken en verder niet dramatisch doen. Volgende week tegen Excelsior staan we er weer."

Van den Brom: het is nooit een wedstrijd geweest

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl