NOS Voetbal

Kuijt: naïviteit is karakter geworden

Dirk Kuijt leidde Feyenoord bij zijn terugkeer in De Kuip naar een overwinning op FC Utrecht. De aanvoerder maakte zelf vanaf de strafschopstip de 3-1.

"Ik denk dat we na een matige voorbereiding naïviteit hebben omgezet in karakter", aldus Kuijt. "Dat is wat we willen. We hebben veel talent, maar als je daar karakter aan toevoegt zijn we zelfs met tien man tot veel in staat. Als we dat in het elftal kunnen brengen, kunnen we ver komen."

"Niet met tien, maar met elf man"

Feyenoord kwam door een rode kaart voor Rick Karsdorp vanaf de 50ste minuut met tien man te staan, zag FC Utrecht de 1-1 maken, maar sleepte toch de overwinning uit het vuur. "Heerlijk om zo te winnen in een kolkende Kuip", vervolgde de 35-jarige aanvoerder. "We stonden niet met tien man, maar door de steun van het publiek met elf."

"Deze overwinning is een goede start", zei Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst. "Als team stonden we er. Nu moeten we verder bouwen, Met Elia en Kramer wordt de selectie nog sterker. Het is goed voor een coach om keuzes te hebben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl