NOS Voetbal

Kalezic: Roda-publiek wil strijd en passie zien

Roda JC Kerkrade maakte bij zijn rentree in de eredivisie een 1-0 achterstand goed en won met 3-1 van Heracles Almelo. Goed was het optreden zeker in de eerste helft nog niet, maar dat deerde trainer Darije Kalezic niet.

“We zijn er nog lang niet, maar we willen graag passie en strijd zien. Ons publiek wil dat graag zien”, aldus Kalezic. Daarmee kunnen we onze tekortkomingen compenseren tot we wat verder zijn. In de eerste helft waren we te onrustig. Dat heeft ook met ervaring te maken.”

Belangrijke goal voor Van Hyfte

Tom Van Hyfte hielp Roda JC Kerkrade vorig seizoen met een doelpunt in de verlenging van de finale van de promotie/degradatie-playoffs aan promotie naar de eredivisie. Bij de rentree van Roda op het hoogste platform was hij weer belangrijk met de 2-1 tegen Heracles.

“Die goal gaf ons een boost, dat zag je”, aldus Van Hyfte. “Het is onze bedoeling om in de eredivisie te blijven, maar we leven van wedstrijd tot wedstrijd. Als we iedere week met zijn allen deze kracht kunnen tonen, komt het goed.”

Stegeman: verdedigend ondermaats

Heracles-trainer John Stegeman was geschrokken van zijn team. “Het was in balbezit niet goed genoeg en verdedigend ondermaats. Hier schrik ik van.”

“Ik had gehoopt dat we verder waren”, aldus Stegeman. “ We mogen verwachten dat we stappen hadden gemaakt, maar dat is niet zo.”

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl