Feest bij Feyenoord na de 3-1 van Dirk Kuijt

Feyenoord ondanks rode kaart langs FC Utrecht

Feyenoord is het nieuwe seizoen goed begonnen. Echt overtuigend was het spel van de formatie van Giovanni van Bronckhorst niet tegen het verdedigend ingestelde FC Utrecht, niettemin was de 3-2 overwinning in De Kuip zonder meer verdiend. Temeer daar de Rotterdammers het grootste deel van de tweede helft met tien man speelden.

Utrecht begon in een 5-3-2 opstelling en Feyenoord wist zich aanvankelijk geen raad met het defensieve concept van de bezoekers. Echt bekoren deed de eerste helft ook niet en er waren maar twee kansen die echt het vermelden waard waren.

Colin Kazim-Richards benutte er eentje, halverwege de eerste helft, door een vrije trap van links van Marko Vejinovic binnen te koppen. En de kopbal van Utrechter Nacer Barazite in de verre hoek, vijf minuten na de 1-0, kon nog net door Jens Toornstra van de lijn worden gehaald.

Rood voor Karsdorp

Vijf minuten na de spelhervatting raakte Rick Karsdorp bij een sliding de enkel van Utrechter Christian Kum en scheidsrechter Kevin Blom zag er rood in. Feyenoord moest met een man minder verder en liet zich prompt naar achteren dringen. Utrecht drong aan, zag Sébastien Haller twee goede kopkansen missen, maar de Fransman scoorde een kwartier voor tijd alsnog toen doelman Kenneth Vermeer bij een schot de bal losliet.

Heel lang was De Kuip niet in mineur, want invaller Tonny Vilhena gleed amper drie minuten later de 2-1 binnen. En uitgerekend de op het oude nest teruggekeerde Dirk Kuijt liet De Kuip ontploffen door de penalty te benutten na de overtreding van Yannick Cortie op Bilal Basaçıkoglu. Ook Haller scoorde nog vanaf de penaltystip, maar hij deed dat in de laatste minuut van de blessuretijd.