Ranomi Kromowidjojo straalt na haar vierde plaats op de 100 meter vrije slag
NOS Sport

Kromowidjojo heeft jokers die Heemskerk mist

In een tijd van 53,17 greep Ranomi Kromowidjojo op de 100 meter vrije slag net naast het podium. Desalniettemin stond de regerend olympisch kampioene meteen na afloop te stralen. "Ik ben hier vierde geworden, maar ben hier eigenlijk heel erg tevreden mee. Ik kwam niet met de snelste inschrijftijd het bad in. Om dan vierde te worden, vind ik prima, zeker gezien de andere meiden."

In aanloop naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro volgend jaar lijkt Ranomi haar vorm terug te vinden. Kromowidjojo: "Hoop en moed had ik zelf al. Dit is meer een bevestiging. Het is goed om in de finale het hardst te zwemmen. Ik zwom mijn beste seizoenstijd en was heel dichtbij de beste tijden ooit, dus dit is een mooi stapje naar meer."

De concurrentie met de top 3 is nog wel flink. Toch maakt 'Kromo' zich over volgend jaar, het olympisch jaar, geen zorgen. "Ik heb nog wel wat jokertjes voor volgend seizoen." Wat deze jokertjes inhouden, houdt ze voorlopig voor zichzelf. "Dat zijn strikte geheimen die ik niet met heel Nederland deel."

Voor Femke Heemskerk is het WK in Kazan bepaald niet haar gedroomde WK geworden. Ze begon de race met goede moed, maar zwom een teleurstellende race. "Ik had er wel zin in, maar dit was niet goed natuurlijk. Ik kon het het laatste stukje niet volhouden."

Heemskerk beseft dat er op het mentale gebied nog veel winst valt te behalen. "Als ik er niets mee zou doen, zou dat natuurlijk helemaal niet goed zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl