White Sands National Monument, New Mexico
NOS Nieuws

Franse toeristen dood in woestijn, kind gered

Twee Franse toeristen zijn dinsdag in een Amerikaanse woestijn omgekomen, vermoedelijk door hitte en uitdroging. Hun kind, een jongetje van negen, is levend teruggevonden. Meer details over hen zijn niet bekendgemaakt.

Het gezin maakte een voettocht door het White Sands National Monument in de staat New Mexico: een nationaal park en zandwoestijn waar geen schaduw en water te vinden is. De parkautoriteiten raden dan ook af om daar in de zomer midden op de dag te gaan wandelen. Dinsdag steeg de temperatuur tot boven de 38 graden Celsius.

Parkwachters zagen het lichaam van de vrouw tijdens een patrouille aan het eind van de middag. Toen ze op haar camera keken ontdekten ze dat ze niet alleen op pad was. Een half uur later werden de man en het kind gevonden. De politie doet onderzoek naar wat hen is overkomen.

Het jongetje is naar het ziekenhuis gebracht. Daar vertelde hij volgens de Daily News dat zijn moeder ziek werd tijdens de wandeling en terugging naar de auto. Hij liep verder met zijn vader die later ook bezweek door de hitte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl