NOS Voetbal

Een nieuw seizoen: vijf vragen aan Van Bronckhorst

Een nieuw seizoen: Van Bronckhorst sluit titel niet uit

Het nieuwe eredivisieseizoen staat op het punt van beginnen. Hoe staat de topvijf van de vorige jaargang ervoor? De NOS vroeg het aan de trainers en de sleutelspelers. In deel 3 van het tweeluik van vandaag: Giovanni van Brockhorst, trainer van Feyenoord.

'Gio' nam in de play-offs eind vorig seizoen, eerder dan gepland, het stokje over van Fred Rutten, nadat laatstgenoemde ontslagen was. Maar een vliegende start kende Van Bronckhorst niet. Over twee duels werden de Rotterdammers door Heerenveen uitgeschakeld voor Europees voetbal.

Dit seizoen lijkt de ploeg een ideale mix te zijn van jonge talenten en geroutineerde spelers. Dirk Kuijt keerde terug uit Turkije, Eljero Elia kwam transfervrij over van Bremen en Jan-Arie van der Heijden en Marko Vejinovic verlieten Vitesse voor een avontuur aan de Maas. Daar tegenover staat het verlies van aanvoerder Jordy Clasie.

Bent u nieuwsgierig naar het team en uzelf?

"Ja, het is allemaal nieuw voor mij. Het is mooi om mezelf te ontwikkelen en om te zien hoe het team zich ontwikkelt. Wij willen elke dag beter worden."

Mag een trainer van Feyenoord nog fouten maken?

"Of je ervaren bent of niet, elke trainer maakt fouten. Zowel op het allerhoogste niveau als bij Feyenoord. Ook een trainer is bezig om zichzelf elke dag te verbeteren."

Hoe gaat uw ploeg spelen?

"Ik wil een team zien dat ervoor gaat. In de oefenduels hebben we dat overdreven, waardoor we fouten maakten en verloren. Het is een kwestie van aanvoelen wanneer je moet gaan aanvallen of de boel moet dichtgooien."

Denkt u aan de titel?

"Je sluit het nooit uit. We komen elke dag naar de training om uiteindelijk iets moois te bereiken. Het kampioenschap is het hoogst haalbare in Nederland, dus dat is de drive die je moet hebben."

Is een vliegende start dan van groot belang?

"Dat is altijd belangrijk. Helemaal na onze matige oefencampagne. Het kan ook, thuis tegen Utrecht en daar gaan we vol voor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl