'Deze producten zijn gevaarlijk'

Op verschillende plaatsen in Rusland zijn westerse eetwaren verbrand. Onder meer fruit, kaas en vlees uit het Westen werden vernietigd, tot grote onvrede van zo'n 250.000 mensen die een petitie hadden getekend. Zij wilden dat het voedsel naar de armen werd gestuurd.

President Poetin had een verordening opgesteld om al het 'illegale voedsel' te vernietigen, precies een jaar na de invoering van de boycot van westerse producten. 

Rusland stelde het importverbod in augustus 2014 in als reactie op de Europese en Amerikaanse sancties, die werden ingevoerd na de annexatie van de Krim en het neerhalen van vlucht MH17. 

Wit-Rusland

Australië, Canada, de Europese Unie en de Verenigde Staten mogen daardoor geen vlees, vis, noten, melkproducten en groente en fruit meer exporteren naar Rusland. Poetin verlengde de maatregel onlangs nog met een jaar.

Russische importeurs hebben manieren gevonden om toch aan verboden producten te komen. Zo wordt veel voedsel in Wit-Rusland opnieuw verpakt, waarna het alsnog in Russische schappen belandt.

STER reclame