NOS Nieuws

VS zet 4,5 miljoen euro op hoofd El Chapo

De VS looft 4,5 miljoen euro uit voor de tip die leidt tot aanhouding van de Mexicaanse drugsbaron Joaquín Guzmán, alias El Chapo. Dat heeft de Amerikaanse drugsbestrijdingsorganisatie DEA bekendgemaakt. Tipgevers kunnen terecht op een speciaal telefoonnummer en een speciaal e-mailadres van de Amerikaanse regering.

Guzmán is de baas van het Mexicaanse Sinaloa-drugskartel. Hij ontsnapte vorige maand op spectaculaire wijze uit een Mexicaanse gevangenis. De Amerikanen denken dat hij nog steeds in Mexico zit. "Waar is hij het veiligst en wordt hij het best beschermd? Waarschijnlijk in Sinaloa", zei DEA-chef Chuck Rosenberg in een persconferentie. Sinaloa is de staat in het noordwesten van Mexico vanwaaruit het kartel opereert.

De VS helpt Mexico bij de opsporing van El Chapo. Hij ontsnapte op 11 juli uit een zwaar beveiligde gevangenis in Mexico-Stad. Zijn helpers groeven vanuit een huis in aanbouw een anderhalve kilometer lange tunnel, die precies onder zijn cel uitkwam. Het Mexicaanse Openbaar Ministerie stelt 3,4 miljoen euro beschikbaar voor tips die tot zijn aanhouding leiden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl